Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Izbor filtera

Stolna računala

Ukupno proizvoda: 416

Gembird USB Videograbber

  • -5% Virmanom i pouzećem
20,96 €

HP 125 Wired Keyboard

  • -5% Virmanom i pouzećem
19,88 €

ASRock MARS 4205U L6 barebone PC

  • -5% Virmanom i pouzećem
242,13 €

Dell Dock WD19S with 130W AC adapter

  • -5% Virmanom i pouzećem
249,84 €

MSGW stolno računalo Gamer i283

  • -5% Virmanom i pouzećem
947,31 €

MSGW stolno računalo Office i178

  • -5% Virmanom i pouzećem
668,44 €
21 pages

Kako odabrati pravo računalo ili kako ga prilagoditi da bi odgovaralo Vašim potrebama? Znate li odrediti koje računalo je najbolje za Vas? Kupovina računala nije odluka koja se može donijeti u nekoliko sekundi te o njoj treba dobro promisliti. U našem širokom asortimanu, dostupni su neki od najpoznatijih svjetski priznatih brandova kao što su Dell, HP, Lenovo i MSGW.

Prije nego što kupite računalo, potrebno je poznavati osnovne komponente računala, jer je to jedini način za pravi odabir računala. Na sposobnosti i mogućnosti računala najviše utjecaja imaju procesor, grafička kartica, operativni sustav, veličina RAM-a i veličina tvrdog diska.

Procesor je jedan od glavnih dijelova računala jer što je brži procesor, to će Vaše računalo djelovati bolje.

Grafičke kartice su još jedna od glavnih komponenti koje su odgovorne za sve što vidite na ekranu. Ukoliko volite igrati igrice, preporučeno je odabrati posebnu grafičku karticu koja je posebna komponenta, no ukoliko ste običan korisnik, Vama je dovoljna integrirana grafička kartica.

RAM je još jedna od komponenti računala koju ne smijete zaboraviti, jer veća memorija omogućuje pokretanje više programa istovremeno.

Svakodnevan rad olakšat će i odgovarajuće kućište računala koje će pojednostaviti nadogradnju i uzdržavanje komponenti. Dobro oblikovano kućište osigurava lakši pristup do unutrašnjosti računala kao što su hard disk, memorijske kartice i olakšava ugrađivanje novih naprava odnosno komponenti.