Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
KATRIN
13.4.2022.

KATRIN

KATRINOV PUT ODRŽIVOSTI

Kompletan brand Katrin se se temelji na 3 važna pravila: lakoća, pronicljivost i pouzdanost.
Katrin također zastupa očuvanje okoliša kao jedan od najvažnijih temelja.

Drvo koje Katrin koristi ima potpunu sljedivost.
Trenutačno je certificirano samo 10% svjetskih šuma, dok 88% Katrinovo drvo dolazi iz certificiranih šuma, a samo 12% iz necertificiranih ali kontroliranih šuma.


Svako drvo je važno, zato Katrin svaki dio stabla koristi za proizvode najveće dodane vrijednosti 15% kora, grane i vrhovi za proizvodnju bioenergije 25% za celulozu, karton, maramice i papir za kuhanje kao i nove bioproizvode 60% za piljeno drvo i građevinske proizvode...…zatim vraćaju nova stabla u šume, sadnjom četiri nove sadnice za svako stablo koje su posjekli.

 

UPOTREBA OTPADNIH PROIZVODA

Više od 94% Katrinovih proizvodnih sporednih tokova koristi se kao sirovina ili energija.


Aktivno smanjuju emisiju fosilnog CO2 po toni proizvoda i u stalnom je padu za čak 45% od 2009.

 

TAKOĐER:

U proizvodnji koriste 80% obnovljive energije.


 

PLASTIKA:

Katrin Inclusive dispenzeri dizajnirani su da budu dugotrajni, a plastični materijali koje koriste u potpunosti se mogu reciklirati.

Crna je nova zelena kada su u pitanju Katrin dispenzeri – svi crni dijelovi Katrin dozatora sada su izrađeni od reciklirane plastike. Nisu samo crni dijelovi dozatora ti koji idu održivim putem.

Plastični čepovi koji su dio Katrin System rola ručnika za ruke i WC role također su izrađeni od recikliranog materijala.


Katrin proizvodi što bliže potrebama kupca i osigurava kratke transportne udaljenosti. Osim toga, promjene prema lakšem pakiranju također imaju pozitivan učinak kada je u pitanju transport.

S Katrin proizvodima imaju optimalnu kombinaciju dozatora koja smanjuje potrošnju proizvoda, smanjuje troškove korištenja i minimizira utjecaj na okoliš.